Familie Former op Ameland

Ida, Catharina en Petronella, Johanna en Jaap Former

 

Hier op de foto staan: boven  Ida, Catharina en Petronella, zittend: Johanna en Jaap Former

Jaap Former werd geboren op 17 november 1891 en overleed op 7 december 1973. Hij was een zoon van Piet Former die getrouwd was met Johanna Metz. Zij kregen 3 kinderen (Jacob, Gerbentje en Oeke). 

Johanna overleed in het kraambed bij de geboorte van Oeke. Piet trouwde 8 jaar later met Catharina Tieman en uit dit huwelijk kwamen 6 kinderen, waaronder Jaap. Vermeldingswaardig is dat 2 van deze 9 kinderen zijn verdronken op zee. In het geslacht van de Formers tref je dan ook veel zeemannen aan en velen zijn van Ameland naar Amsterdam vertrokken.

Op 31 oktober 1918 trouwde Jaap met Johanna, dochter van Piet Mosterman en Ida Metz. Johanna werd op 8 december 1893 geboren en overleed op 27 maart 1971. Zij kregen 4 kinderen: Catharina, Ida,Petronella en Petrus. Petrus overleed een maand na zijn geboorte in 1924.

Catharina (26 juni 1920) trouwde met Hendrik Scheve, overleed op 18 juni 1985. Beiden liggen begraven in Ter Apel.

Ida (2 februari 1922) trouwde met Dirk Beijaard, de vrachtrijder. Zij kwamen te wonen in het ouderlijk huis aan de Reeweg. Ida overleed in 2012.

Petronella ( 11 juli 1923) trouwde met Piet Boelens en kwam te wonen bij de molen in Nes. Zij overleed op 4 september 1997.

 

Jaap was, net zoals zijn vader, landbouwer.

Voerman Jaap Former op het Oerd

 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Zoek naar uw Amelander voorouders:

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!