Het oude kerkhof bij de dokter 7

Antje Molenaar werd geboren op 28 september 1828 in Ballum en overleed op 6 januari 1910. Zij was een dochter van Cornelis Molenaar, landbouwer te Ballum, en Janke de Weert.

Het gezin bestond verder uit: Renske, getrouwd met P.H. Mosterman; Seeske, getrouwd met G.J. Metz; Cornelis, getrouwd met Grietje Boelens; Trijntje.ongehuwd; Andries, getrouwd met Maartje Visser (dit gezin is in 1903 naar Steenwijkerwold vertrokken) en Hendrik, ongehuwd.

Antje trouwde in 1854 met Willem Foppes Metz, geboren op 23 januari te Buren. Willem was een van de acht kinderen van Foppe Meinderst Metz en Antke Willem Roos.

Antje en Willem kregen 4 kinderen: Antje, Jan (trouwde met Julia de Jong en kregen 8 kinderen), Johannes en Willem (hij werd slechts 2 jaar).

Willem was stuurman op de grote vaart. In 1866 kwam hij terug met de brik " De Gebroeders" uit Nederlands Indië. Ter hoogte van de Nederlandse kust kwamen ze in een storm tercht en strandden tussen Beverwijk en Egmond op 4 december 1866. De brik verging met man en muis. Het stoffelijk overschot van Willem werd nooit gevonden. (MB)

 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Zoek naar uw Amelander voorouders: