Het oude kerkhof bij de dokter 7

Antje Molenaar werd geboren op 28 september 1828 in Ballum en overleed op 6 januari 1910. Zij was een dochter van Cornelis Molenaar, landbouwer te Ballum, en Janke de Weert.

Het gezin bestond verder uit: Renske, getrouwd met P.H. Mosterman; Seeske, getrouwd met G.J. Metz; Cornelis, getrouwd met Grietje Boelens; Trijntje.ongehuwd; Andries, getrouwd met Maartje Visser (dit gezin is in 1903 naar Steenwijkerwold vertrokken) en Hendrik, ongehuwd.

Antje trouwde in 1854 met Willem Foppes Metz, geboren op 23 januari te Buren. Willem was een van de acht kinderen van Foppe Meinderst Metz en Antke Willem Roos.

Antje en Willem kregen 4 kinderen: Antje, Jan (trouwde met Julia de Jong en kregen 8 kinderen), Johannes en Willem (hij werd slechts 2 jaar).

Willem was stuurman op de grote vaart. In 1866 kwam hij terug met de brik " De Gebroeders" uit Nederlands Indië. Ter hoogte van de Nederlandse kust kwamen ze in een storm tercht en strandden tussen Beverwijk en Egmond op 4 december 1866. De brik verging met man en muis. Het stoffelijk overschot van Willem werd nooit gevonden. (MB)

 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Zoek naar uw Amelander voorouders:

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!