Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'

De Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' is opgericht op 4 november 1957. Het doel van de stichting is belangstelling te wekken Pôllepraat van juni 2021voor zowel de geschiedenis als de huidige staat van het eiland. Dit doel tracht de stichting te bereiken, middels de exploitatie van drie musea (museum Sorgdrager, landbouw- en juttersmuseum Swartwoude en een bunkermuseum), het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten en het uitgeven van publicaties. 
 
 
Het bestuur van de stichting is uit de volgende personen samengesteld: C.H. Brouwer, M. Bonthuis, S. Winia, G. Molenaar, J.S. Roep en C.J. Molenaar. 
 
Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stichting Amelander Musea (STAM) waarvan de heer W. Beijaard directeur is. De stichting verzendt drie keer per jaar haar orgaan 'Pôllepraat' (ISSN: 1384-4636) aan het adres van haar donateurs. 
 
De redactie van de Pôllepraat bestaat uit de personen mw. T. Borsch-de Boer. Het correspondentieadres van de redactie is: 
E. de Vriestraat 12
9161 CE Hollum
 

Nieuw: oude nummers van De Pôllepraat online

Sinds kort kunt u de nummers 1 t/m 70 van De Pôllepraat op deze website bekijken. U vindt hier een index van alle artikelen uit De Pôllepraat vanaf nummer 1 t/m 70. Als u de oude nummers wilt bekijken, moet u zich eerst registreren. Na uw registratie wordt uw account geactiveerd. Hierna kunt u inloggen en de oude nummers bekijken. Klik hier om in te loggen of te registreren
 
ANBI status stichting de Ouwe Pôlle Nieuwe vrienden worden verzocht het onderstaand aanmeldformulier in te vullen. De redactie neemt daarna contact met u op. U krijgt dan de laatste Pôllepraat en een rekening met donateurnummer. De minimale bijdrage voor vrienden op Ameland is 12,50 euro en voor vrienden elders in Nederland 18,50 euro. Op dit moment heeft de stichting 580 vrienden. Steun ons ook bij het behoud van het Amelander erfgoed: word vriend!
 
N.B. Stichting 'De Ouwe Pôlle' is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en valt daarmee onder de ANBI-verklaring van Stichting Amelander Musea (STAM). Dankzij deze status kunt u altijd een ruim van de belasting aftrekbare gift doen. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Eenmalige gift kunt u overmaken op rekeningnr. (IBAN) NL57INGB0007333940, (BIC) INGBNL2A t.n.v. Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'.
 

Meld u aan als vriend via het onderstaand formulier

Pôllepraat van stichting De Ouwe Pôlle Ameland

Steun ons: word vriend van stichting 'De Ouwe Pôlle'

Vanaf 12,50 euro steunen vrienden op Ameland onze stichting. Voor vrienden elders in Nederland is dit vanaf 18,50 per jaar. U ontvangt dan drie keer in het jaar ons magazine de Pôllepraat met verhalen en nieuws. Tevens steunt u onze musea en activiteiten!

Meer van de Ouwe Pôlle: