Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'

 
De Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' is opgericht op 4 november 1957. Het doel van de stichting is belangstelling te wekken voor zowel de geschiedenis als de huidige staat van het eiland. Dit doel tracht de stichting te bereiken, middels de exploitatie van drie musea (museum Sorgdrager, landbouw- en juttersmuseum Swartwoude en een bunkermuseum), het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten en het uitgeven Pôllepraatvan publicaties. 
 
Het bestuur van de stichting is uit de volgende personen samengesteld: J.M.J. van der Geest-Metz, M. Bonthuis, S. Winia, J. van Dijk, G.C. van Tuinen, G. Molenaar en J.S. Roep
 
Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stichting Amelander Musea (STAM) waarvan de heer J.T. de Jong directeur is. De stichting verzendt drie keer per jaar haar orgaan 'Pôllepraat' (ISSN: 1384-4636) aan het adres van haar donateurs. 
 
De redactie van de Pôllepraat bestaat uit de personen mw. T. Borsch-de Boer en dhr. J.S. Roep. Het correspondentieadres van de redactie is: 
E. de Vriestraat 12
9161 CE Hollum
 
Anbi statusDonaties kunnen naar rekeningnr. (IBAN) NL57INGB0007333940, (BIC) INGBNL2A t.n.v. Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. De minimale bijdrage voor donateurs op Ameland is 12,50 euro in Nederland 18,50 euro en voor donateurs in het buitenland 24,50 euro. Op dit moment heeft de stichting 540 donateurs. Steun ons ook bij het behoud van het Amelander erfgoed: word donateur!
 
N.B. Stichting 'De Ouwe Pôlle' is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en valt daarmee onder de ANBI-verklaring van Stichting Amelander Musea (STAM). Dankzij deze status kunt u altijd een ruim van de belasting aftrekbare gift doen. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Meld u aan als donateur via het onderstaand formulier

Steun ons: word donateur van stichting 'De Ouwe Pôlle'

Vanaf €12,- per jaar (Nederland € 18,00 en Buitenland € 24,00 ivm portokosten) steunt u de musea en de activiteiten van Stichting 'De Ouwe Pôlle'. Daarnaast ontvangt u drie keer per jaar ons orgaan 'De Pôllepraat'.

Volg Amelander Historie:

Facebook

Twitter

Instagram

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!