Beeldbank Ameland

Beeldbank van oud Ameland

Medio 2016 is de Beeldbank Amelanders gelanceerd. De beeldbank bevat duizenden oude foto's van Ameland. In diverse albums en subalbums vindt u de foto's van de vier dorpen op Ameland, van de landschappen en bekende gebouwen van de Amelander skyline, zoals de vuurtoren, torens van Nes, Ballum en Hollum. 

 

De beeldbank is onderdeel van de website Amelander historie en past binnen de doelstelling van dit online platform: de Amelander geschiedenis voor een breed publiek toegankelijk te maken. De afgelopen jaren lag vooral de nadruk op historie in woorden terwijl er ook veel historisch beeldmateriaal van Ameland werd aangeleverd. Dit materiaal bleef lang liggen zonder enige bestemming. Met de beeldbank hopen we dat alle ingezonden beelden meer tot hun recht komen. Foto's zijn immers om te worden vertoond en anno 2016 kan dat prima via internet; iedereen kan ze dan bekijken. Lees verder>>>

 

Bekijk meer onbekende foto's op het Forum van Amelander historie>>>

Zoek in de beeldbank Ameland:

Meer Amelander Historie:

Collectie Ameland en Amelander Musea

Amelander Historie is de website van stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en werkt samen met de websites:

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!