Beeldbank Ameland

Beeldbank van oud Ameland

Medio 2016 is de Beeldbank Amelanders gelanceerd. De beeldbank bevat duizenden oude foto's van Ameland. In diverse albums en subalbums vindt u de foto's van de vier dorpen op Ameland, van de landschappen en bekende gebouwen van de Amelander skyline, zoals de vuurtoren, torens van Nes, Ballum en Hollum. 

 

De beeldbank is onderdeel van de website Amelander historie en past binnen de doelstelling van dit online platform: de Amelander geschiedenis voor een breed publiek toegankelijk te maken. De afgelopen jaren lag vooral de nadruk op historie in woorden terwijl er ook veel historisch beeldmateriaal van Ameland werd aangeleverd. Dit materiaal bleef lang liggen zonder enige bestemming. Met de beeldbank hopen we dat alle ingezonden beelden meer tot hun recht komen. Foto's zijn immers om te worden vertoond en anno 2016 kan dat prima via internet; iedereen kan ze dan bekijken. Lees verder>>>

 

Bekijk meer onbekende foto's op het Forum van Amelander historie>>>

Zoek in de beeldbank Ameland:

Stuur uw oude foto in!

Heeft u een (onbekende) foto van Ameland? Stuur uw foto via onderstaand formulier in. Wij plaatsen hem in de beeldbank Amelanders!

Volg Amelander Historie:

Twitter

Instagram

Amelander Historie Krant

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Steun ons: word donateur van stichting 'De Ouwe Pôlle'

Vanaf €12,- per jaar (Nederland € 18,00 en buitenland € 24,00 ivm portokosten) steunt u de musea en de activiteiten van Stichting 'De Ouwe Pôlle'. Daarnaast ontvangt u drie keer per jaar ons orgaan 'De Pôllepraat' en heeft u gratis toegang tot onze musea.