Over Amelander Historie

Amelander Historie is sinds 2017 het online platform van stichting 'De Ouwe Pôlle'. Het platform is voor Amelanders en geïnteresseerden in de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners. Het is in 2012 opgericht en sindsdien uitgegroeid tot een veelzijdig medium dat jaarlijks ruim 100.000 bezoekers ontvangt. Het doel is de Amelander geschiedenis, cultuur en genealogie digitaal voor een breed publiek te ontsluiten. Op verschillende manieren hoopt het platform dit doel te verwezenlijken, zoals het publiceren van artikelen, het faciliteren van historisch en genealogisch onderzoek en digitaliseren van archieven en beeldmateriaal. 
 

Platform

Het platform bestaat uit vier websites: de hoofdsite, het forum, de beeldbank en de genealogische database. Op de hoofdsite vindt u honderden historische artikelen over uiteenlopende onderwerpen uit het Amelander verleden. Ook over de Amelander cultuur, boeken en historische actualiteiten kunt u lezen. Naast historie richt dit platform zich op stamboomonderzoek van Amelander families. Daarvoor publiceren we genealogische artikelen, geven we tips en bieden we ondersteuning bij genealogisch onderzoek. Zo kunnen genealogen aan het genealogisch netwerk van Amelander Historie deelnemen en hun voorouders aan de genealogische database Amelanders toevoegen. Verder kunnen bezoekers met hun vragen op het forum terecht. En wordt oud beeldmateriaal, documenten en archieven van Ameland via de beeldbank ontsloten. Tot slot vindt u op de hoofdsite nog een kennisbank en een pagina met informatie over het gemeentearchief van Ameland
 

Partners

Amelander Historie werkt met verschillende instellingen, verenigingen en stichtingen samen, zoals Stichting Amelander Musea,  Persbureau Ameland, Lokale Omroep Ameland, VVV Ameland, Historische Vereniging Noordoost Friesland, De Amelander, Gemeentearchief Ameland en Historisch Informatiecentrum NO-Fryslân. 
 

Social media

U vindt platform Amelander Historie op FacebookTwitter, InstagramSlideshare en Youtube. Verder versturen we iedere maand de digitale Amelander Historie-krant. Met uw e-mailadres kunt u zich hierop inschrijven. Als kleinigheidje ontvangt u een e-book over een historisch onderwerp uit de Amelander geschiedenis. 
 

Disclaimer

Amelander Historie wil geen beeldrechten of copyrights schenden. Mocht u beeld, tekst of geluid op de site aantreffen waarvan de publicatie een inbreuk is op het recht van derden neemt u dan contact op met de redactie.

Contact

U kunt via het onderstaand contactformulier direct een bericht naar de redactie sturen. Dit zijn onze adresgegevens:
Redactie Amelander Historie
Lijnbaan 4
9163 HN Nes Ameland
Tel. 06-30949259
 
Liever mailen? Gebruik dan het onderstaand contactformulier. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Feedback