Het oude kerkhof bij de dokter 15

Grafsteen Maike Boelens van Buren Ameland In het vorige artikel (nummer 14) hebben we Trijntje de Boer behandeld. Zij was een dochter van Maike Boelens.

 

 Hier rust Maike Boelens overleden 4 maart 1904 (lijkt 1901) in den ouderdom van bijna 101 jaar.

moge haar ziel zich nu verheugen met christus en zijne heiligen

Maike werd gedoopt op 11 juni 1803 (bron: doopboek RK kerk)

Het grappige van haar naam is dat ze in de overlijdens-, doop- en trouwakte als Boelhuis wordt geschreven. Op de steen is dus haar naam veranderd in Boelens.

Maike trouwde op 15 juni 1826 met Teunis Wiebrands de Boer, zeeman van beroep. (op de trouwakte:buytenvaarder).

Trouwakte Teunis en Maaike.jpg

Teunis was zeeman en was eerder getrouwd geweest met Janke Douwes Metz op 7 februari 1821. Tijdens zijn zeereis het jaar daarop overleed zowel zijn vrouw als zijn 4 maanden oude dochter Janke (1822).

Teunis was geboren in 1794 en overleed op 8 augustus 1839. Voor meer gegevens over deze familie verwijs ik graag naar  deel 14 van deze serie .

Overlijdensakte Maaike Boelens.png                        

Door Meinte Bonthuis           

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Zoek naar uw Amelander voorouders:

Free Tours op Ameland - Ontdek het eiland met een rondleiding door Hollum en NesStichting Amelander Musea organiseert Free Tours in Hollum en Nes. Deze openbare rondleidingen zijn de leukste introductie tot de cultuurhistorie van Ameland.

Op pad met een echte Ameland kenner, die de deelnemers trakteert op boeiende verhalen en bijzondere weetjes over Ameland tijdens een bijzondere wandeling door het dorp Hollum of het dorp Nes.

Het betreft een Free Tour waarbij de deelnemers achteraf zelf bepalen wat ze er voor over hebben en betalen dit aan de gids.

Wanneer: De maand juli.

Elke dinsdag om 13.00 en 15.00 uur in Hollum en elke woensdag om 13.00 en 15.00 uur in Nes.
In Hollum is de start bij Museum Sorgdrager en in Nes bij de Clemenskerk. 

Vrienden worden van stichting 'De Ouwe Pôlle'

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle' als vriend. Vanaf 18,50 euro ontvangt u 3 x per jaar het blad 'De Pôllepraat' en steunt u onze activiteiten en musea! Met uw bijdrage maken we ons sterk voor de Amelander cultuurhistorie en erfgoed!

Meer van de Ouwe Pôlle: