Amelander Historie nu ook op Facebook

Gedurende drie jaar heeft Amelander Historie het voorrecht gehad om op de Facebookpagina van Oud Amelandt links naar artikelen te mogen plaatsen. Zo konden vele volgers van Oud Amelandt nieuwe artikelen over de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners lezen. Daar is nu een einde aan gekomen. In overleg met het beheer van de Facebookpagina Oud Amelandt is besloten om de samenwerking te beëindigen. De reden voor dit besluit is dat de belangen van Amelander Historie en Oud Amelandt te ver uiteenliepen. Ook had Oud Amelandt geen vertrouwen in de koers die dit platform wil varen. 

 

Sinds kort heeft Amelander Historie een redactie gevormd die over de verdere invulling van het platform zal gaan. De redactie is gevormd uit twaalf Amelander Historie op Facebookleden die een band met het eiland hebben en geïnteresseerd in de cultuur, geschiedenis en genealogie zijn. De redactie wil graag de bijzondere verhalen uit het Amelander verleden op dit platform delen zodat ze niet verloren gaan en iedereen ze kan lezen. Dit doel wordt mede met hulp van onze samenwerkingspartners verwezenlijkt. Helaas, heeft Oud Amelandt als samenwerkingsparner het vertrouwen in onze nieuwe koers opgezegd. Alleen onder bepaalde voorwaarden kon Amelander Historie op de Facebookpagina van Oud Amelandt blijven publiceren. Deze voorwaarden stonden verdere groei van het platform in de weg. Dit in combinatie met het gebrek aan vertrouwen heeft doen besluiten dat de samenwerking na drie jaar is beëindigd. 

 

Nu de samenwerking ten einde is, heeft platform Amelander Historie een nieuwe Facebookpagina opgezet. Zo kunnen alle Amelandliefhebbers op Facebook van onze activiteiten, nieuws en verhalen op de hoogte blijven. U kunt de nieuwe pagina volgen door die te 'liken' (leuk te vinden). 

 

In aanvulling op deze algemene Facebookpagina hebben we ook een besloten groep aangemaakt met de titel 'Vrienden van Amelander Historie'. Deze groep is speciaal voor gebruikers die actief met het verleden van Ameland en zijn bewoners bezig zijn. Gebruikers van Facebook kunnen van deze groep lid worden door een lidmaatschapsverzoek te doen. Daarna zal één van de beheerders die goedkeuren. In de groep kunnen leden interactief met elkaar informatie uitwisselen over hun onderzoek, vragen en interesses. Tot slot plaatsen beheerders regelmatig tips en trucs waar u op internet en in archieven informatie over Ameland(ers) kunt vinden. Met deze groep gaan we (inter)actief met de Amelander historie aan de slag!

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle. Bekijk de voordelen:

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>