Betere bereikbaarheid van platform Amelander historie

De afgelopen weken zijn er diverse zaken aan de beeldbank, forum en de hoofdsite van Amelander historie veranderd. De maatregelen hebben ertoe geleid dat de websites beter bereikbaar zijn. De bezoekers kunnen nu eenvoudiger hun vragen stellen en de veiligheid van de dochtersites is toegenomen. In het kort zullen we bij de veranderingen stilstaan.  

 

Chatfunctie

 
Chatfunctie Amelander Historie
Op de hoofdsite Amelanderhistorie.nl en op de beeldbank is twee weken geleden een chatfunctie gestart. Rechtsonder in de hoek vindt u nu een lichtblauw balkje waarmee u de chatfunctie kunt starten. Als een bezoeker een vraag heeft, kan hij direct deze functie gebruiken. Als we 'online' zijn geven we dan direct antwoord op uw vraag. Natuurlijk hebben we niet alle kennis van de Amelander geschiedenis en genealogie paraat maar met deze functie hopen we u wel een eind in de goede richting te kunnen helpen. 
 
Zodra een bezoeker een vraag heeft, krijgen wij een melding op onze mobiel of in de browser. Dit gebeurt als wij online zijn. Natuurlijk komt het ook wel voor dat we 'offline' of 'away'  zijn. Ook dan kunt u gebruik van de chatfunctie maken. Van elk offline bericht krijgen we een melding. Aangezien u uw naam en e-mailadres dient te vermelden, kunnen we dan later per mail contact opnemen. Voor uitgebreide vragen verwijzen we de bezoeker naar het forum.
 
Op deze manier hebben we de afgelopen weken al met de chatfunctie geëxperimenteerd. We hebben al diverse vragen over uiteenlopende onderwerpen gekregen. Die hebben we meestal direct kunnen beantwoorden. Dankzij deze functie zijn we nog beter bereikbaar en staan we in direct contact met de bezoekers. Hoewel een chatfunctie niet bij een historische site past, zien wij het als een extra functie om bezoekers over de Amelander geschiedenis te informeren. Daar doen we het voor!
 
 

Overstap van http naar https

 
De drie dochterpagina's van Amelander historie die bij het domein Amelanders.com zijn ondergebracht, zijn van http naar https overgestapt. Afgelopen week heeft de host dit zo omgezet dat alle verwijzingen naar http automatisch naar https worden omgeleid. Dit betekent dat het webadres van de beeldbank, het forum en de genealogische database standaard met https begint. Dit hebben we gedaan, omdat de zoekmachine Google steeds meer waarde aan beter beveiligde websites toekent dus krijgen beveiligde websites een hogere ranking in Google. De beveiligde websites zijn herkenbaar aan hun webadres (URL) die met https begint. Als u zo'n website bezoekt, ziet u in de meeste browsers in het adresbalk een groen slotje verschijnen met de melding 'beveiligd'. Op deze websites zijn privégegevens zoals wachtwoorden beveiligd.
 
Voortaan zijn de websitesadressen dus van de beeldbank: https://beeldbank.amelanders.com, het forum: https://forum.amelanders.com en de genealogische database: https://www.amelanders.com. De verwachting is dat de website van Amelander historie in de loop van dit jaar op https:// zal overgaan. 
 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>