Platform Amelander Historie heeft een redactie

De afgelopen weken is er een redactie voor het platform Amelander Historie gevormd. Met de komst van de redactie hoopt dit platform efficiënter te kunnen werken en verder te kunnen groeien. Dit betekent concreet dat we meer over de Amelander geschiedenis en genealogie zullen publiceren in de vorm van artikelen en e-books. Er zijn nog legio onderwerpen uit de Amelander geschiedenis waarover we graag willen schrijven. Zo wordt er gewerkt aan artikelen over de Franse bezetting van Ameland (1795-1813), de beurtdienst van familie Bruin en een overzicht van Amelander walvisvaarders. Ook zijn we door tijdgebrek niet aan het publiceren van het e-book 'Buren in kadastraal perspectief' toegekomen. En zo zijn er meer onderwerpen waarover we graag willen publiceren. En daarbij hebben wij uw hulp nodig!

 

Logo Platform Amelander Historie

De redactie bestaat uit twaalf leden: Douwe de Boer, Meinte Bonthuis, Thijs Gras, Joke Mosterman, Jan van der Heide, Jikke Klaassen, Koos Molenaar, Asing Walthaus, Ria Evers-Dokter, René Stender, Rik Bulder en Jacob Roep. Een brede redactie bestaande uit redacteurs met verschillende interesses, kennis en ervaring. Dankzij de grootte van de redactie kan er flexibel gewerkt worden. De redacteurs zullen kopij aanleveren en redigeren. Daarnaast kunnen ze zelf ook artikelen schrijven. De hoofdredacteurs zullen de artikelen opmaken en op de website publiceren. Naast deze website zal een aantal redacteurs ook de dochterwebsites van dit platform onderhouden: het forum, de beeldbank en genealogische database. Uiteindelijk hopen we met deze redactie regelmatiger over de Amelander geschiedenis te publiceren, zowel in woord als in beeld, om het Amelander verleden te laten herleven.

 

Het platform Amelander Historie is van uw verhalen afhankelijk. Dus heeft u een verhaal over uw familie, voorouders of over een periode uit de Amelander geschiedenis? Schroom niet: stuur uw verhaal naar info@amelanderhistorie.nl We publiceren uw verhaal graag op dit platform. De redactie geeft u graag tips waar u informatie kunt vinden of hoe u uw verhaal kunt vormgeven. De redactie is er voor u! Deel uw herinneringen uit het verleden: foto's, verhalen, anekdotes, noem ze maar op. Alles wat bewaard moet blijven en u met andere Amelandliefhebbers wilt delen, publiceren we graag op dit platform!

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Free Tours op Ameland - Ontdek het eiland met een rondleiding door Hollum en NesStichting Amelander Musea organiseert Free Tours in Hollum en Nes. Deze openbare rondleidingen zijn de leukste introductie tot de cultuurhistorie van Ameland.

Op pad met een echte Ameland kenner, die de deelnemers trakteert op boeiende verhalen en bijzondere weetjes over Ameland tijdens een bijzondere wandeling door het dorp Hollum of het dorp Nes.

Het betreft een Free Tour waarbij de deelnemers achteraf zelf bepalen wat ze er voor over hebben en betalen dit aan de gids.

Wanneer: op 28 in Hollum en 29 juli in Nes, 4 augustus in Hollum en 5 augustus in Nes, 11 augustus in Hollum en 12 augustus in Nes.  

Elke dinsdag om 13.00 en 15.00 uur in Hollum en elke woensdag om 13.00 en 15.00 uur in Nes.
In Hollum is de start bij Museum Sorgdrager en in Nes bij de Clemenskerk. 

Vrienden worden van stichting 'De Ouwe Pôlle'

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle' als vriend. Vanaf 18,50 euro ontvangt u 3 x per jaar het blad 'De Pôllepraat' en steunt u onze activiteiten en musea! Met uw bijdrage maken we ons sterk voor de Amelander cultuurhistorie en erfgoed!

Meer van de Ouwe Pôlle: