Terugblik op twee jaar Amelanderhistorie.nl

Hoogtepunten en cijfers

De afgelopen twee jaar is deze website uitgegroeid tot een rijke informatiebron over de Amelander geschiedenis. U vindt ruim 100 artikelen, genealogische gegevens en vele oude foto's over Ameland. Dit is vooral het resultaat van de vele enthousiaste mensen die hun informatie hebben gedeeld, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn. In 2014 hebben ruim 36.000 belangstellenden deze website bezocht! Ook zijn veel geïnteresseerden ons via social media (Twitter, Google+) gaan volgen. 

 

Speciaal voor u hebben wij de 10 populairste artikelen op een rijtje gezet. Zo heeft u nog wat leesvoer voor de feestdagen. De artikelen staan in een willekeurige volgorde. 

1. Bijzondere gouden ring terug op Ameland

2. Oorlog op Ameland: de verhouding met de bezetter

3. De invloed van de zee op Ameland

4. Multatuli en Ameland

5. 309 jaar Ameland & Oranje-Nassau: hoe ons eiland werd verkocht

6. Fotoserie verdwenen bunkers op Ameland

7. Het zeemansleven van Willem Hendriks de Boer (1783-1851)

8. Antje Gerben en Tjette Trien

9. De laatste reis van een roeireddingboot

10. Dokter Ente

 

Tot slot willen wij u meedelen dat Amelander historie aan de Geschiedenis Online Prijs voor 2015 mee doet. Deze prijs wordt elke twee jaar aan een geschiedenis-app of website in Nederland uitgereikt. Wij zouden u willen verzoeken te stemmen op Amelander historie. Dit kan via deze link: https://www.geschiedenisonlineprijs.nl/?alias=amelanderhistorienl&type=W

 

Vindt u ook dat Amelander historie meer aandacht verdient? Stem dan op Amelander historie en deel dit artikel!

 

 

<<< TIP: schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief >>>

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Free Tours op Ameland - Ontdek het eiland met een rondleiding door Hollum en NesStichting Amelander Musea organiseert Free Tours in Hollum en Nes. Deze openbare rondleidingen zijn de leukste introductie tot de cultuurhistorie van Ameland.

Op pad met een echte Ameland kenner, die de deelnemers trakteert op boeiende verhalen en bijzondere weetjes over Ameland tijdens een bijzondere wandeling door het dorp Hollum of het dorp Nes.

Het betreft een Free Tour waarbij de deelnemers achteraf zelf bepalen wat ze er voor over hebben en betalen dit aan de gids.

Wanneer: op 28 in Hollum en 29 juli in Nes, 4 augustus in Hollum en 5 augustus in Nes, 11 augustus in Hollum en 12 augustus in Nes.  

Elke dinsdag om 13.00 en 15.00 uur in Hollum en elke woensdag om 13.00 en 15.00 uur in Nes.
In Hollum is de start bij Museum Sorgdrager en in Nes bij de Clemenskerk. 

Vrienden worden van stichting 'De Ouwe Pôlle'

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle' als vriend. Vanaf 18,50 euro ontvangt u 3 x per jaar het blad 'De Pôllepraat' en steunt u onze activiteiten en musea! Met uw bijdrage maken we ons sterk voor de Amelander cultuurhistorie en erfgoed!

Meer van de Ouwe Pôlle: