Museum Sorgdrager toont recent verworven beeldende kunst

Onder de titel 'Een eiland als inspiratie' laat Museum Sorgdrager in Hollum de komende maanden recent verworven schilderijen en tekeningen zien van Schilderij van Germ de Jong op Ameland

kunstenaars die zich door de natuur of de dorpen van Ameland hebben laten inspireren. De Amelander Musea hebben een grote collectie kunst waar bezoekers de komende jaren in wisselexposities mee kunnen kennismaken.

 

In deze tijdelijke expositie is werk te zien van Germ de Jong, Pit van Loo, Herman Buijtenhuis, Jacqueline Borg, Bertus Bakker, Jan van Ham, Kyrill Isaev en Jaap van der Meij. Jaap van der Meij is een uit Amelander ouders geboren kunstenaar die in het na-oorlogse Nederland naam maakte als maker van grote sculpturen van beton en glas. Veel van zijn werk is nog steeds op verschillende plaatsen in Noord-Nederland te zien. Over Jaap van der Meij en zijn werken worden vanaf de zomer dit jaar in vijf musea in Friesland exposities georganiseerd. Museum Sorgdrager is een daarvan.

 

Museum Sorgdrager heeft in een deel van de vaste expositie de accenten verlegd. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe expositie over de Van Cammingha's, de familie die enkele eeuwen de dienst uitmaakte op het eiland. Aanleiding is een nieuwe film die de geschiedenis van Ameland vertelt en waarin het slot van Ballum in 3D is gereconstrueerd. Deze expositie wordt in mei officieel geopend.

 

Om ruimte te kunnen bieden aan nieuwe exposities is een deel van Museum Sorgdrager de afgelopen winter heringericht. Voorwerpen die herinneren aan de landbouw verhuizen naar het Landbouw-en Juttersmuseum Swartwoude in Buren. De Amelander Musea verwachten dat zij hiermee de verschillende collecties overzichtelijker kunnen presenteren.

 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>