Boek 'Ameland' van Oense Straatsma weer in de winkel

NES/BALLUM - Het boek 'Ameland, verrassende inkijkjes in de rijke geschiedenis van het eiland Ameland' van Oense Straatsma is weer te koop. Boek Ameland van Oense StraatsmaUitgeverij De Ouwe Pôlle besloot tot een herdruk omdat er in de boekhandels op Ameland en in de musea op het eiland nog steeds naar wordt gevraagd.  Het boek biedt op 379 pagina's een caleidoscopisch overzicht van de geschiedenis van Ameland. Met documenten, foto's, statistieken, waarvan vele in kleur, leidt de auteur de lezer terug in de geschiedenis van Ameland. 

 

Bij zijn afscheid als bestuurslid van de cultuurhistorische stichting De Ouwe Pôlle presenteerde Straatsma vorige week zijn nieuwste boek 'De Boerenstanden op OostAmeland in de 19e en 20 ste eeuw'. In documenten en toelichtingen geeft dat boek de ontwikkeling weer van het boerenbedrijf in Buren-Nes en het oostelijk deel van het eiland. Het boek 'Ameland' is te koop voor 32,50 euro.

 

Meer informatie over het boek Ameland van Oense Straatsma vindt u hier>>>

Sint Cadeauwinkel

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!