Genealogische tip: familiearchief van Amelander Historie

Sinds april 2014 heeft het platform Amelander Historie een familiearchief waar stamboomonderzoekers met Amelander voorouders elkaar kunnen ontmoeten. In een besloten ruimte is het mogelijk om genealogische gegevens, zoals foto's, verhalen en data, met elkaar uit te wisselen. Inmiddels nemen er ruim 150 genealogen deel aan dit familiearchief. Regelmatig worden zij via nieuwsberichten en nieuwsbrieven van de laatste genealogische bronnen, gegevens en tips op de hoogte gebracht. Tevens helpen wij mee met het oplossen van genealogische vraagstukken. In zekere zin is het familiearchief dus een genealogisch netwerk waar iedereen aan kan deelnemen!

 

Ontmoetingsplek

 

Regelmatig krijgen wij via onze genealogische database Amelanders of per mail een vraag van een verre nazaat van een Amelander familie. In dat Banner familiearchief Amelander Historiegeval helpen wij graag bij het zoeken naar antwoorden op deze vraag. Toch lukt het ons niet altijd om dat te vinden. We stellen dan voor om die vraag in het familiearchief te plaatsen. 140 deelnemers weten natuurlijk meer dan wij! Zo introduceren wij stamboomonderzoekers van Amelander afkomst in het netwerk. Uiteindelijk worden op deze wijze veel antwoorden gevonden maar nog leuker is het als twee of meer deelnemers dezelfde voorouders blijken te hebben. Als verre verwanten kun je gegevens met elkaar delen waardoor je stamboom weer verder groeit. 

 
 

Delen is vermenigvuldigen

 

Stelt u zich voor: u heeft jarenlang genealogisch onderzoek naar uw familie gedaan. Vervolgens bent u tevreden met alle informatie die u heeft gevonden. Alle  onderzoeksgegevens stopt u in een doos die u op zolder of in een kast zet. En u kijkt er niet meer naar om... Herkent u dit? Dat is toch zonde! Heeft u daarvoor alle gegevens uitgezocht? Natuurlijk niet! Voor uw naaste familieleden (als ze geïnteresseerd zijn) of gewoon voor u zelf. Het is toch veel mooier als deze gegevens een goed doel krijgen en ergens voor kunnen dienen? Een boek wordt immers ook geschreven om te worden gelezen en dus niet om alleen voor de sier in de boekenkast te staan. Zo moeten stambomen, oude foto's en verhalen ook worden gedeeld. Ze zijn meer dan het bewaren waard en mogen dus niet verloren gaan. 

Dus deel uw genealogische gegevens met andere genealogen. En daarvoor leent het familiearchief zich bij uitstek! De gegevens liggen dan niet op straat want het familiearchief is een besloten ruimte. En ervaring leert: delen leidt tot vermenigvuldigen. Dat wil zeggen dat twee genealogen meer weten dan één en ze elkaar aanvullen. 

 

 

Doe mee aan het genealogisch netwerk van Amelander Historie

 

Heeft u ook vragen over uw familiegeschiedenis? Of heeft u juist veel gegevens over uw familie die u graag wilt delen? Dan nodigen wij u uit voor deelname aan ons familiearchief. U wordt dan onderdeel van het netwerk en kunt van alle boven beschreven mogelijkheden gebruik maken. U kunt via deze link een toegangsverzoek indienen of mail naar info@amelanderhistorie.nl Daarna activeren wij uw account!

 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Zoek naar uw Amelander voorouders:

 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>