Presentatie 'Groat Amelander Woa'deboek' op Burgemeester Waldaschool

Op 15 november zal om 19.30 uur in de Burgemeester Walda Scholengemeenschap in Nes het Groat Amelander Woa'deboek worden gepresenteerdGroat Amelander Woa'deboek. Dit woordenboek is de opvolger van Woa'deboek fan ut Amelands dat eerder door wijlen Anton Oud werd samengesteld. De avond wordt georganiseerd door de cultuurhistorische stichting 'De Ouwe Pôlle'. Onder andere zal taalkundige Siebren Dyk van de Fryske Akademy wat over de kenmerken van het Amelander dialect vertellen. Naast het officiële gedeelte volgt nog een presentatie van klas 4 en een korte voorstelling van theatergezelschap Sameland. U bent van harte welkom! 

 

Intekenactie verlengd

Vanaf 14 juli jl. was het mogelijk voor het woordenboek in te tekenen. Deze actie liep tot 1 oktober maar is door uitgeverij Afûk met zes weken verlengd. Dit betekent dat u nog tot 15 november kunt intekenen. Het Groat Amelander Woa'deboek is een prachtig cadeau voor de feestdagen in december. Samensteller en taalkundige Siebren Dyk van de Fryske Akademy verwacht dat dit het laatste woordenboek van het Amelander dialect zal zijn. 

 

U kunt hier online intekenen waarbij u 10 euro intekenkorting krijgt.  Medio november zal uitgeverij Afûk met de intekenaars contact opnemen. Intekenaars kunnen hun woordenboek dinsdag 15 november op de Burgemeester Walda School komen ophalen!

 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>