Nu verkrijgbaar: Sneuper 111 met focus op Ameland

Het ledenblad De Sneuper van de Historische Vereniging Noordoost Friesland (HVNF) is onlangs uitgebracht en bevat interessante artikelen over Ameland. De vereniging bestaat anno 2013 uit ruim 550 leden die in de streekgeschiedenis en genealogie van Noordoost-Friesland geïnteresseerd zijn. De eilanden Ameland en Schiermonnikoog behoren tot de interessegebieden van de vereniging. Om die reden kunt u in de Sneuper nummer 111 onder meer het hoofdartikel over de gebrandschilderde ramen van de hervormde kerk in Hollum lezen. Dit verhaal is door de redacteurs Hans Zijlstra en Jacob Roep geschreven. Zij hebben geprobeerd zoveel mogelijk de originele ramen met namen te achterhalen. Het resultaat zijn acht originele ramen met een overzicht van de gereconstrueerde namen van dhr. Hakman. Bij de meeste namen zijn ook genealogische gegevens gevonden. Dit mede dankzij de hulp van Pieter Jan en Tineke Borsch.

Verder bevat De Sneuper een interessant artikel van Richard Keijzer over een konvooi met veel Amelander schepen die in 1713 door de Sont voer. Voor dit artikel heeft Richard Keijzer de zeer informatieve Sonttolregisters geraadpleegd waar wij eerder over schreven (klik hier voor het artikel over Amelanders op de Sont).

UPDATE: Inmiddels zijn er twee nieuwe gebrandschilderde ramen gevonden. Klik hier om meer over het vervolgartikel in Sneuper 115 over de gebrandschilderde ramen te lezen! 

 

Koop De Sneuper nu bij het Sorgdrager museum, boekenhandel De Hoge Stoep te Hollum of bij Warenhuis Van den Brink in Nes en lees het volledige artikel over de ramen. Wees snel want op=op! 

 

<<< TIP: schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief >>>

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!