Nu verkrijgbaar: Sneuper 111 met focus op Ameland

Het ledenblad De Sneuper van de Historische Vereniging Noordoost Friesland (HVNF) is onlangs uitgebracht en bevat interessante artikelen over Ameland. De vereniging bestaat anno 2013 uit ruim 550 leden die in de streekgeschiedenis en genealogie van Noordoost-Friesland geïnteresseerd zijn. De eilanden Ameland en Schiermonnikoog behoren tot de interessegebieden van de vereniging. Om die reden kunt u in de Sneuper nummer 111 onder meer het hoofdartikel over de gebrandschilderde ramen van de hervormde kerk in Hollum lezen. Dit verhaal is door de redacteurs Hans Zijlstra en Jacob Roep geschreven. Zij hebben geprobeerd zoveel mogelijk de originele ramen met namen te achterhalen. Het resultaat zijn acht originele ramen met een overzicht van de gereconstrueerde namen van dhr. Hakman. Bij de meeste namen zijn ook genealogische gegevens gevonden. Dit mede dankzij de hulp van Pieter Jan en Tineke Borsch.

Verder bevat De Sneuper een interessant artikel van Richard Keijzer over een konvooi met veel Amelander schepen die in 1713 door de Sont voer. Voor dit artikel heeft Richard Keijzer de zeer informatieve Sonttolregisters geraadpleegd waar wij eerder over schreven (klik hier voor het artikel over Amelanders op de Sont).

UPDATE: Inmiddels zijn er twee nieuwe gebrandschilderde ramen gevonden. Klik hier om meer over het vervolgartikel in Sneuper 115 over de gebrandschilderde ramen te lezen! 

 

Koop De Sneuper nu bij het Sorgdrager museum, boekenhandel De Hoge Stoep te Hollum of bij Warenhuis Van den Brink in Nes en lees het volledige artikel over de ramen. Wees snel want op=op! 

 

<<< TIP: schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief >>>

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>