Najaarsbijeenkomst 24 oktober 2015 van HVNF op Ameland

De Historische Vereniging Noordoost Friesland houdt op 24 oktober haar najaarsbijeenkomst op Ameland. Het is de eerste keer voor de vereniging dat zij Banner Historische Vereniging Noordoost Friesland te Dokkumde bijeenkomst op een Waddeneiland organiseert. Ameland en Schiermonnikoog vallen onder het interessegebied van de vereniging. Zo stonden diverse artikelen over Ameland in de afgelopen nummers van De Sneuper. Daarbij was de serie artikelen over de gebrandschilderde ramen van de hervormde kerk in Hollum zeer indrukwekkend. Na publicatie van het eerste artikel werden maar liefst 3 originele, gebrandschilderde ramen ontdekt! Al met al voldoende reden voor de leden om met eigen ogen de kerk te zien waar deze prachtige ramen ooit in zaten. 

 

Het programma voor deze dag bestaat uit het bezoeken van de musea Sorgdrager in Hollum en Swartwoude in Buren. Verder zal er door Pieter Jan Borsch een lezing over de Amelander geschiedenis in hotel De Klok in Buren worden gegeven en sluit het programma met een bezoek aan de hervormde kerk in Hollum

 

Amelanders zijn van harte welkom zich op deze dag aan te sluiten en het programma te volgen. Daarbij hebben donateurs van stichting 'De Ouwe Pôlle' het voorrecht gratis toegang tot de bovenstaande musea te hebben. Ook is er voldoende gelegenheid om met leden kennis te maken en uw kennis over de rijke Amelander geschiedenis te delen. Tot slot kunt u recente uitgaven van De Sneuper bekijken en aanschaffen. 

 

De vereniging stelt het op prijs, dat u voor 1  augustus 2015 aangeeft of u wilt deelnemen. Amelanders betalen maximaal €17,50 (excl. lunch is €10,-) voor deelname aan deze mooie dag. U kunt zich per mail opgeven via secretaris@hvnf.nl Ook voor vragen over het programma kunt u naar dit e-mailadres mailen.

 

Voorlopige programma najaarsbijeenkomst 24 oktober van HVNF Gebrandschilderd raam van hervormde kerk te Hollum

11.00                     aankomst in Buren bij het Juttersmuseum

12.00                     lunch, gevolgd door een lezing

13.30                     met de bus naar Hollum

13.45                     aankomst in Hollum bij museum Sorgdrager

15.15                     bezoek aan de Nederlands Hervormde Kerk/gelegenheid tot bijpraten en bezichtigen van de kerk en begraafplaats.

16.00                     verzamelen bij de bus en vertrekken naar de pier bij Nes.

 

 

<<< TIP: schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief >>>

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>