Heemkundeproject 'Op avontuur op Ameland' van start

Op Avontuur op Ameland
In dit project voor Amelander scholen wordt aandacht geschonken aan onze eilander natuur, cultuur, geschiedenis en dialect. Op een Logo op avontuur op Amelandhedendaagse wijze wordt dit onder de aandacht van de Amelander schoolkinderen gebracht. Al het educatiemateriaal voor dit heemkundeproject is te vinden op de website. Hierdoor wordt het eiland het lokaal ingehaald en waar mogelijk gaan de klassen ‘d’r op uut’.

 

Volgens de initiatiefnemers van dit plan, Peter Kienstra en Joke Mosterman, begint achter iedere boom weer een nieuw avontuur. “Ameland heeft de kinderen veel moois te bieden, het is een schateiland waar de spannendste avonturen voor kinderen klaarliggen”. Voor de eilander leerlingen is er nog veel “Ameland” om te verkennen. De basis voor deze Ameland-lessen is de verhaallijn van de tweeling Tim en Tamara. Deze kinderen komen ‘van de wal’. Onder leiding van een echte Amelander jutter gaan ze op avontuur. Deze oudere man, die ze al snel ‘opa Sippelaar’ noemen, vertelt ze de mooiste verhalen en samen ontdekken ze alles over dit spannende eiland. Van oost naar west, van de Kooi tot Hollum, van zeehond tot rode bosmier, van Ritskemoai tot Hidde Kat, van vroeger tot nu en van de lente tot en met de winter.

 

Op vrijdag 1 september start het project. Alle schoolkinderen van de vier basisscholen van groep 5 t/m groep 8 gaan deze middag varen met de Robbenboot op het Wad. Gedeputeerde Klaas Kielstra zal het project officieel gaan openen en natuurlijk doet hij dat op het Wad!

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant! 
 
 

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!