FAQ

Ik wil op de hoogte blijven van de updates van Amelander historie.

Meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief! Deze nieuwsbrief bevat de laatste historische wetenswaardigheden van Ameland in woord en beeld. Zo blijft u op de hoogte van de rijke Amelander historie. Ook kunt u ons volgen via Twitter, Google+ en abonneren op ons Youtubekanaal.

Ik heb een website of bestand met informatie over de Amelander geschiedenis of genealogie.

Wij ontvangen graag de links van de websites met informatie over de Amelander geschiedenis en genealogische gegevens. Deze websites worden op de link-pagina geplaatst. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het ruilen van links. Wij plaatsen dan de link van uw website op voorwaarde dat u een link naar Amelander historie op uw site plaatst. Tot slot kunt u ook bestanden (foto’s, documenten) naar ons mailen (info@amelanderhistorie.nl). Hierbij kunt u denken aan een index van uw publicatie, stambomen, verhalen enz. Op verzoek kan dit op deze website geplaatst worden.

Ik heb oude foto’s van Ameland met onbekende personen, voorwerpen, huizen enz. en wil graag weten wie, wat of waar het is.

Dan kunt u uw foto mailen naar info@amelanderhistorie.nl waarna wij de foto een week lang in de rubriek ‘Foto van de week’ plaatsen. Ook kunt u die foto in de beeldbank Amelanders laten plaatsen. Alle binnengekomen reacties geven wij dan aan u door. Ook kunt u uw vraag plaatsen op het forum van Amelander Historie. Als u zich registreert, kunt u een bericht met uw vraag plaatsen. Vervolgens kunnen andere leden op uw bericht reageren. 

Ik heb een vraag over mijn genealogisch of historisch onderzoek .

Wij helpen u graag met uw onderzoek. Dit kan op vele manieren. Zo kunnen wij uw vragen tijdelijk op onze website plaatsen waarop onze bezoekers kunnen reageren. Daarnaast kunnen wij uw genealogische gegevens zoals stambomen, familieverhalen e.d. op de website plaatsen. Ervaring leert dat het delen van deze gegevens uw veel voordelen biedt. De bezoekers kunnen via onze site met u in contact komen en gegevens met u uitwisselen. Delen is vermenigvuldigen! Tot slot kunnen wij u met mensen in contact brengen die u mogelijk verder met uw onderzoek kunnen helpen. Daarvoor adviseren wij u aan het Forum Amelander historie deel te nemen. U kunt op dit forum uw vraag in verschillende categorieën plaatsen. U heeft zich binnen enkele minuten geregistreerd en kunt dan uw bericht plaatsen. Daarna kunnen andere leden op uw bericht reageren.

Zoek ook in onze genealogische database met meer dan 5.000 Amelanders. Mocht u genealogische gegevens van Amelanders hebben dan kunt u zich registreren en die personen aan de database toevoegen.

Ik schrijf een boek of relaas met betrekking tot de Amelander geschiedenis of genealogie.

Mocht u een boek of relaas over de Amelander geschiedenis of genealogie schrijven dan komen wij graag met u in contact! Wij plaatsen gratis een persbericht van uw boek op onze site waarbij het mogelijk is dat geïnteresseerden zich kunnen inschrijven. Daarnaast is het mogelijk uw onderzoek in de vorm van een e-book (.pdf, .doc, .docx) op deze site te plaatsen zodat de bezoekers hier kennis van kunnen nemen. Tot slot kunt u van uw publicatie een index naar ons mailen die wij op onze website kunnen plaatsen. Zo weten andere onderzoekers welke personen of gegevens in uw boek zijn te vinden. 

Ik heb hulp nodig met mijn onderzoek naar de Amelander geschiedenis of genealogie.

Wij helpen u graag verder met uw onderzoek naar de Amelander geschiedenis of genealogie. Zo kunnen wij u adviseren bij het vinden van genealogische gegevens of publicaties over de Amelander geschiedenis. Tevens kunnen wij op verzoek een oproep of vraag op ons forum Amelanders plaatsen. Uiteraard kunt u zelf ook aan dit forum deelnemen. Daarnaast werken wij samen met de Historische Vereniging Noordoost Friesland die u met uw onderzoek binnen de regio Noordoost-Friesland kan helpen.  En check ook onze genealogische database met meer dan 5.000 Amelanders. Tenslotte kunt u aan ons familiearchief deelnemen. Als deelnemer kunt u foto's, scans en verhalen plaatsen waar andere deelnemers op kunnen reageren. Het familiearchief is een besloten digitale ruimte. Dit betekent dat u een toegangscode nodig heeft om in te kunnen loggen. U kunt een toegangscode aanvragen via info@amelanderhistorie.nl.

Ik heb een verhaal met betrekking tot de Amelander geschiedenis en wil dit graag met anderen delen.

Regelmatig verschijnen op deze website artikelen over historische onderwerpen, persoonlijke verhalen en oude krantenberichten. Met al deze artikelen proberen we een zo groot mogelijk publiek over de rijke Amelander geschiedenis te informeren en te interesseren. In belangrijke mate zijn we daarvoor afhankelijk van uw bijdragen! Uw (persoonlijke) verhalen over uw familie, belevenissen of onderzoek naar de Amelander geschiedenis zijn van harte welkom. U kunt dit mailen naar info@amelanderh istorie.nl.

Ik heb vragen of opmerkingen over de inhoud op deze website.

Al uw opmerkingen, correcties en ideeën zijn welkom via info@amelanderhistorie.nl. U kunt ook het onderstaand formulier invullen. Wij reageren dan zo spoedig mogelijk.

Vragen

Heeft u een vraag, opmerking of bestand? Vul dan dit formulier in en druk op 'verzenden'. Wij nemen z.s.m. contact met u op!

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!