Waddenpost, over vroeger, nu en later

Waddenpost is het online waddenplatform, dat publiceert over alle onderwerpen die het waddengebied aangaan. Ook over historische. Over de bunkers op de Waddeneilanden die Atlantik Wall museum worden, over whiskykruikjes die op het strand aanspoelen en over evenementen die op het eiland worden gevierd. Wie ook wel eens zo’n kruikje of iets anders bijzonders vindt, of wie ook wel eens foto’s exposeert in het garnalenfabriekje van Moddergat, kan daar over vertellen op Waddenpost. Daar is Waddenpost voor. Waddenpost ontsluit artikelen, posts, gedichten, foto’s en filmpjes van een grote verscheidenheid aan onderwerpen met één grote gemene deler: het waddengebied. Het gaat over Ameland en over alle andere Waddeneilanden. Ook de Duitse en de Deense. De rode draad van de 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijke website wordt gevormd door de wetenswaardigheden over de Waddenzee, de Waddeneilanden en de Waddengemeenten op het vasteland van Denemarken, Duitsland en Nederland. Of het nu gaat over de natuur, cultuur of het weer; alle onderwerpen passeren de revue in woord, foto of bewegend beeld.

Waddenpost

 

Liefhebbers van Amelander historie kunnen daar aan bijdragen. Het leuke is, dat wanneer de website meer bezoekers krijgt, de Waddenposters nog aan hun bijdragen gaan verdienen ook.  Waddenpost, met het hoofdkantoor op Ameland, nodigt jullie van harte uit om jullie eilandbelevenissen, evenementen, verhalen en herinneringen te publiceren. Dat kan door te registreren en zelf te publiceren. Welkom op  Waddenpost .

Bekijk hier de publicaties van Amelander historie op Waddenpost!

 

<<< TIP: schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief >>>

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Free Tours op Ameland - Ontdek het eiland met een rondleiding door Hollum en NesStichting Amelander Musea organiseert Free Tours in Hollum en Nes. Deze openbare rondleidingen zijn de leukste introductie tot de cultuurhistorie van Ameland.

Op pad met een echte Ameland kenner, die de deelnemers trakteert op boeiende verhalen en bijzondere weetjes over Ameland tijdens een bijzondere wandeling door het dorp Hollum of het dorp Nes.

Het betreft een Free Tour waarbij de deelnemers achteraf zelf bepalen wat ze er voor over hebben en betalen dit aan de gids.

Wanneer: De maand juli.

Elke dinsdag om 13.00 en 15.00 uur in Hollum en elke woensdag om 13.00 en 15.00 uur in Nes.
In Hollum is de start bij Museum Sorgdrager en in Nes bij de Clemenskerk. 

Vrienden worden van stichting 'De Ouwe Pôlle'

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle' als vriend. Vanaf 18,50 euro ontvangt u 3 x per jaar het blad 'De Pôllepraat' en steunt u onze activiteiten en musea! Met uw bijdrage maken we ons sterk voor de Amelander cultuurhistorie en erfgoed!

Meer van de Ouwe Pôlle: