Waddenpost, over vroeger, nu en later

Waddenpost is het online waddenplatform, dat publiceert over alle onderwerpen die het waddengebied aangaan. Ook over historische. Over de bunkers op de Waddeneilanden die Atlantik Wall museum worden, over whiskykruikjes die op het strand aanspoelen en over evenementen die op het eiland worden gevierd. Wie ook wel eens zo’n kruikje of iets anders bijzonders vindt, of wie ook wel eens foto’s exposeert in het garnalenfabriekje van Moddergat, kan daar over vertellen op Waddenpost. Daar is Waddenpost voor. Waddenpost ontsluit artikelen, posts, gedichten, foto’s en filmpjes van een grote verscheidenheid aan onderwerpen met één grote gemene deler: het waddengebied. Het gaat over Ameland en over alle andere Waddeneilanden. Ook de Duitse en de Deense. De rode draad van de 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijke website wordt gevormd door de wetenswaardigheden over de Waddenzee, de Waddeneilanden en de Waddengemeenten op het vasteland van Denemarken, Duitsland en Nederland. Of het nu gaat over de natuur, cultuur of het weer; alle onderwerpen passeren de revue in woord, foto of bewegend beeld.

Waddenpost

 

Liefhebbers van Amelander historie kunnen daar aan bijdragen. Het leuke is, dat wanneer de website meer bezoekers krijgt, de Waddenposters nog aan hun bijdragen gaan verdienen ook.  Waddenpost, met het hoofdkantoor op Ameland, nodigt jullie van harte uit om jullie eilandbelevenissen, evenementen, verhalen en herinneringen te publiceren. Dat kan door te registreren en zelf te publiceren. Welkom op  Waddenpost .

Bekijk hier de publicaties van Amelander historie op Waddenpost!

 

<<< TIP: schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief >>>

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>