Vincent Robijn nieuwe directeur Historisch Centrum Overijssel

Vincent Robijn wordt de nieuwe directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) in Zwolle. Hij volgt interim-directeur Herman Sietsma op, die tijdelijk de taken van Arie Slob heeft overgenomen. Slob verruilde eerder zijn baan bij het archief voor de ministerspost voor basis- en voortgezet onderwijs en mediazaken.

 

De aanstelling van Robijn voldoet volgens het HCO aan de uitdrukkelijke wens van het personeel om een directeur te benoemen met inhoudelijke Vincent Robijn, fotograaf Simon Lammearchiefkennis. Robijn is momenteel gemeentearchivaris bij Archief Eemland in Amersfoort en lid van het managementteam. Hij studeerde middeleeuwse geschiedenis in Groningen en archiefwetenschap in Amsterdam. Robijn is afkomstig uit Ballum en begon zijn bestuurlijke carrière bij stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Regelmatig publiceert hij nog over de Amelander archiefschatten in het vrijetijdsmagazine 'De Amelander'. 

 

Digitale tijdperk

 

Robijn moet het HCO verder gaan brengen naar het digitale tijdperk van archieven. Het HCO is betrokken bij de nieuwe presentatie van de historie van de stad Zwolle door de stichting Stichting Allemaal Zwolle. Deze neemt per 1 januari de museale taken van het Stedelijk Museum Zwolle over. Onder het HCO vallen de stadsarchieven van Zwolle en Deventer en het provinciaal Rijksarchief van Overijssel. 

 

Vincent Robijn neemt per 1 februari 2018 het stokje over van ad interim directeur Herman Sietsma.

 

Fotograaf: Simon Lamme

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!