Vincent Robijn nieuwe directeur Historisch Centrum Overijssel

Vincent Robijn wordt de nieuwe directeur van het Historisch Centrum Overijssel (HCO) in Zwolle. Hij volgt interim-directeur Herman Sietsma op, die tijdelijk de taken van Arie Slob heeft overgenomen. Slob verruilde eerder zijn baan bij het archief voor de ministerspost voor basis- en voortgezet onderwijs en mediazaken.

 

De aanstelling van Robijn voldoet volgens het HCO aan de uitdrukkelijke wens van het personeel om een directeur te benoemen met inhoudelijke Vincent Robijn, fotograaf Simon Lammearchiefkennis. Robijn is momenteel gemeentearchivaris bij Archief Eemland in Amersfoort en lid van het managementteam. Hij studeerde middeleeuwse geschiedenis in Groningen en archiefwetenschap in Amsterdam. Robijn is afkomstig uit Ballum en begon zijn bestuurlijke carrière bij stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Regelmatig publiceert hij nog over de Amelander archiefschatten in het vrijetijdsmagazine 'De Amelander'. 

 

Digitale tijdperk

 

Robijn moet het HCO verder gaan brengen naar het digitale tijdperk van archieven. Het HCO is betrokken bij de nieuwe presentatie van de historie van de stad Zwolle door de stichting Stichting Allemaal Zwolle. Deze neemt per 1 januari de museale taken van het Stedelijk Museum Zwolle over. Onder het HCO vallen de stadsarchieven van Zwolle en Deventer en het provinciaal Rijksarchief van Overijssel. 

 

Vincent Robijn neemt per 1 februari 2018 het stokje over van ad interim directeur Herman Sietsma.

 

Fotograaf: Simon Lamme

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>