Pôllepraat gedigitaliseerd en gemoderniseerd

Met veel trots presenteert het bestuur en de redactie van stichting De Ouwe Pôlle Ameland de vernieuwde uitgave van ons orgaan de Pôllepraat. Voortaan ontvangen alle donateurs het blad op A4-formaat en in kleur. Het februarinummer is de eerste uitgave in dit aantrekkelijke jasje. Alle donateurs op Ameland hebben inmiddels het blad ontvangen. De donateurs aan de wal moeten nog even geduld hebben want hun exemplaren liggen nu bij de post. 

Dit nummer heeft nog de vertrouwde cover van de oudere nummers. Op de voorkant worden al drie interessante artikelen Pôllepraat 87 in kleur van De Ouwe Polle Amelandaangekondigd: 

  • de herinneringen van Jitse Hofker
  • Kunstschilder Postma van Ameland
  • Oesterkwekerij op Ameland

Verder bevat dit nummer de vertrouwde rubrieken zoals museumnieuws, schenkingen en actuele exposities in de musea. Tevens staan er prachtige foto’s in het blad, een zoekplaatje en worden interessante lezingen aangekondigd. 

Met de nieuwe vormgeving hopen wij dat de Pôllepraat onze donateurs zal blijven aanspreken. De cultuurhistorie en erfgoed van Ameland verdienen onze aandacht. Via de Pôllepraat delen we de verhalen en nieuws van Amelands glorie. Drie keer per jaar verschijnt De Pôllepraat: februari, juni en november. Het blad is speciaal voor de donateurs van onze stichting. Nieuw is dat het voortaan ook bij de boekhandels De Hoge Stoep in Hollum en bij Warenhuis van den Brink verkrijgbaar is. Voor 5 euro kunnen geïnteresseerden het blad daar kopen. 

Verder blijken de oude nummers van de Pôllepraat zeer waardevol voor historisch en genealogisch onderzoek te zijn. Om dit te bevorderen, heeft de stichting besloten de uitgaven van de nummers 1 tot en met 70 te digitaliseren. Deze nummers zijn gedigitaliseerd en kunt u op deze website bekijken. Er is een index van al deze nummers te vinden. Hierop staan de titels van de artikelen, de auteur, de bladzijde en het betreffende nummer vermeld. De index is openbaar. Voor het bekijken van de nummers moeten bezoekers zich registreren en inloggen. Hopelijk leidt deze stap ook tot nieuwe, onbekende verhalen over ons eiland die we via de Pôllepraat met u kunnen delen. De redactie ontvangt graag uw verhaal!

Met de vernieuwde Pôllepraat en het ontsluiten van de oudere nummers hoopt de stichting nieuwe donateurs te kunnen werven. Als stichting zijn we namelijk van uw steun afhankelijk voor het uitgeven van de Pôllepraat, het organiseren van lezingen en het in stand houden van drie musea. Ook het Amelander erfgoed heeft onze aandacht. Daarbij kunnen we uw steun gebruiken. Word donateur van onze stichting (klik hier). Als blijk van waardering ontvangt u drie keer per jaar de kleurrijke Pôllepraat boordevol verhalen van Amelander bodem

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>