Nieuw boek 'Van tenthuisje tot duinvilla' van Jan de Koning

Recent verscheen het boek 'Van tenthuisje tot duinvilla' van Jan de Koning. Dit boek beschrijft een stukje geschiedenis van het Omslag boek Van tenthuisje tot duinvilla - Jan de Koningtoerisme in Hollum op Ameland vanaf de Tweede Wereldoorlog. Het eerste deel gaat over het tentenkamp dat in de duinen lag, het tweede deel spitst zich toe op de ontwikkeling van het recreatiegebied rond camping Boomhiemke.

Het boek bevat veel verhalen van mensen die hun vakanties in dit deel van Ameland doorbrachten, aangevuld met de herinneringen van eilanders die op een of andere manier betrokken waren bij Boomhiemke. Naast talloze anekdotes zijn er in het boek ook veel foto's en andere illustraties te vinden, waardoor de lezer een duidelijk beeld krijgt van 70 jaar kampeerplezier onder het licht van de toren.

Mensen die op deze specifieke plek vakantie hebben gevierd zullen veel in het boek herkennen. Maar voor iedereen die ervaring heeft met het campingleven aan de kust zoals zich dat in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld, bevat dit boek veel interessante en herkenbare informatie.

Het boek bevat 265 bladzijden en heeft een slappe kaft. Het bevat veel illustraties en informatiekaders over het campingleven. Het is voor 18,90 euro verkrijgbaar bij de boekhandels op Ameland, Wagenborg Plaza en online te bestellen via de Facebookpagina Oud Amelandt. 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!