Nieuw boek 'Van tenthuisje tot duinvilla' van Jan de Koning

Recent verscheen het boek 'Van tenthuisje tot duinvilla' van Jan de Koning. Dit boek beschrijft een stukje geschiedenis van het Omslag boek Van tenthuisje tot duinvilla - Jan de Koningtoerisme in Hollum op Ameland vanaf de Tweede Wereldoorlog. Het eerste deel gaat over het tentenkamp dat in de duinen lag, het tweede deel spitst zich toe op de ontwikkeling van het recreatiegebied rond camping Boomhiemke.

Het boek bevat veel verhalen van mensen die hun vakanties in dit deel van Ameland doorbrachten, aangevuld met de herinneringen van eilanders die op een of andere manier betrokken waren bij Boomhiemke. Naast talloze anekdotes zijn er in het boek ook veel foto's en andere illustraties te vinden, waardoor de lezer een duidelijk beeld krijgt van 70 jaar kampeerplezier onder het licht van de toren.

Mensen die op deze specifieke plek vakantie hebben gevierd zullen veel in het boek herkennen. Maar voor iedereen die ervaring heeft met het campingleven aan de kust zoals zich dat in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld, bevat dit boek veel interessante en herkenbare informatie.

Het boek bevat 265 bladzijden en heeft een slappe kaft. Het bevat veel illustraties en informatiekaders over het campingleven. Het is voor 18,90 euro verkrijgbaar bij de boekhandels op Ameland, Wagenborg Plaza en online te bestellen via de Facebookpagina Oud Amelandt. 

 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>