Nieuw boek 'Van tenthuisje tot duinvilla' van Jan de Koning

Recent verscheen het boek 'Van tenthuisje tot duinvilla' van Jan de Koning. Dit boek beschrijft een stukje geschiedenis van het Omslag boek Van tenthuisje tot duinvilla - Jan de Koningtoerisme in Hollum op Ameland vanaf de Tweede Wereldoorlog. Het eerste deel gaat over het tentenkamp dat in de duinen lag, het tweede deel spitst zich toe op de ontwikkeling van het recreatiegebied rond camping Boomhiemke.

Het boek bevat veel verhalen van mensen die hun vakanties in dit deel van Ameland doorbrachten, aangevuld met de herinneringen van eilanders die op een of andere manier betrokken waren bij Boomhiemke. Naast talloze anekdotes zijn er in het boek ook veel foto's en andere illustraties te vinden, waardoor de lezer een duidelijk beeld krijgt van 70 jaar kampeerplezier onder het licht van de toren.

Mensen die op deze specifieke plek vakantie hebben gevierd zullen veel in het boek herkennen. Maar voor iedereen die ervaring heeft met het campingleven aan de kust zoals zich dat in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld, bevat dit boek veel interessante en herkenbare informatie.

Het boek bevat 265 bladzijden en heeft een slappe kaft. Het bevat veel illustraties en informatiekaders over het campingleven. Het is voor 18,90 euro verkrijgbaar bij de boekhandels op Ameland, Wagenborg Plaza en online te bestellen via de Facebookpagina Oud Amelandt.