Nieuw boek over de Sint Clemenskerk op Ameland

Woensdagavond 24 oktober vindt in de Clemenskerk te Nes de presentatie plaats van het boek over de geschiedenis van de kerk. Pastoor Henk Nota van St. Nicolaasga schreef het. Pastoor Paul Verheijen van de parochie op Ameland valt de eer te beurt het eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemen. De avond wordt omlijst door muzikale intermezzo's.

Over de kerk en de parochie zijn vele artikelen verschenen in kranten en tijdschriften. Het ontbrak echter toch aan een duidelijkBoek H. Clemenskerk te Nes op Ameland overzichtelijk geheel van de bouwgeschiedenis en een volledige beschrijving van kerk en interieur. Met de uitgave van het boek “H. Clemenskerk te Nes op Ameland” wordt daarin voorzien. Deze nieuwe publicatie, waarmee in 2013 een begin is gemaakt en waaraan het kerkbestuur zijn volledige medewerking heeft gegeven, is in twee grote hoofdstukken verdeeld. Het eerste deel bevat een klein stukje parochie- en bouwgeschiedenis en een volledige beschrijving van het in- en exterieur van het kerkje uit 1878. Het tweede deel beschrijft de brand en wederopbouw van de in 2017 als een fenix uit de as herrezen kerk met natuurlijk een uitgebreide beschrijving van de nieuwe inrichting, het thema rond de schilderingen, ramen en muren, de ingebruikname, officiële opening en tenslotte de inwijding van de kerk. Verder is het boek voorzien van vele zwart/wit en kleurenfoto’s.  Het boek is een uitgave van de Stichting Archief- en Documentatiecentrum voor r.k. Friesland te Bolsward en is gedrukt bij Twin Media in Culemborg. 

Het boek kan deze avond al gekocht worden voor slechts 15 euro.

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>