Nieuw boek: 100 jaar De Vennoot op Oost-Ameland

Op 6 juni 2021 is het 100 jaar geleden dat de gezamenlijke weide van eilander boeren ‘De Vennoot’ op Ameland is opgericht. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, is er gewerkt aan een jubileumboek van meer dan 100 pagina’s met vele verhalen en foto’s van de afgelopen 100 jaar. Dit geeft een beeld van de geschiedenis van dit unieke en voor vele mensen belangrijke gebied met vele dierbare herinneringen!

Jubileum boek 100 jaar De Vennoot op Oost-Ameland

Intekenactie: reserveer nu een exemplaar!

Het bestuur van De Vennoot en stichting De Ouwe Pôlle zijn een intekenactie gestart om te kijken hoeveel belangstelling voor dit jubileumboek is. Voor slechts 12 euro kunt u onderaan deze pagina intekenen via het formulier. De intekenactie loopt van 1 t/m 16 mei 2021. Op 1 juni zal het boek verschijnen. Daarna wordt met de intekenaars contact opgenomen over de betaling en eventuele verzending. Afhankelijk van de corona-maatregelen en de openstelling van de musea kunnen intekenaars hun boek afhalen bij museum Swartwoude in Buren. Daarover ontvangen zij nog informatie. Het boek kan ook naar u worden verstuurd. De verzendkosten zijn 4,50 euro.

Aandeelhouders van de Vennoot krijgen gratis een exemplaar toegestuurd. Wilt u meer boeken ontvangen? Tegen een gereduceerd tarief van 12 euro per boekje kunt u hierop intekenen via het onderstaand formulier. 

Heeft u vragen over de intekenactie? Neem dan contact op met De Vennoot via Vennootameland@hotmail.com.

Het jubileumboek is vanaf heden verkrijgbaar bij onze musea en de boekhandels op Ameland voor slechts 15 euro.