Informatieavond historische begraafplaatsen Ameland

Hoe gaat de gemeente Ameland om met de historische begraafplaatsen op het eiland? Zijn de begraafplaatsen vooral Grafsteen Amelandcultuurhistorisch van waarde, of zijn ze louter functioneel? Moeten er meer regels komen en wat betekenen die dan voor de mensen die een dierbare willen begraven?

Op dinsdagavond 21 mei vindt een informatieavond plaats over het gemeentelijke beleid voor de historische begraafplaatsen op het eiland. Een speciale werkgroep heeft de begraafplaatsen in Nes, Ballum en Hollum geïnventariseerd. Op basis daarvan heeft de gemeente een visie opgesteld. Een belangrijk onderdeel van de visie is dat op de Amelandse begraafplaatsen zones komen waar de cultuurhistorische waarde leidend is en zones waar meer ruimte is voor eigentijdse vormen van begraven en herdenken. ‘Alles kan, maar niet overal’, is een treffende samenvatting van de visie.

Die visie is eind vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad. De raad verzocht het college om op korte termijn te komen met een concrete uitwerking. Die is er inmiddels en wordt toegelicht op de informatieavond van 21 mei. Funerair deskundige Leon Bok, die ook betrokken was bij het opstellen van de visie, zal een toelichting geven. De avond vindt plaats in het gemeentehuis in Ballum en begint om 20:00 uur. Iedereen is welkom

Bron: Gemeente Ameland

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!