Historische route Rondje Ballum

Ontdek de geschiedenis van het dorp Ballum

Sinds kort kunnen toeristen op het eiland hun horizon op een boeiende wijze verbreden. De laatste jaren zijn namelijk over de dorpen Hollum en Ballum een aantal routes verschenen die de mooiste historische ‘sights’ beschrijven. Neem bijvoorbeeld de route Rondje Ballum. In de folder staat een goed leesbare route met veel aandacht voor de talrijke historische panden die thans nog in het dorp aanwezig zijn. De route begint op de Strandweg er gaat respectievelijk verder langs de Nesserweg, Douwe Klipweg, De Stringen, Smitteweg en tot slot de Camminghastraat. Onderweg kom je de typische commandeurswoningen tegen maar ook de kerken, de straatnamen en monumenten worden beschreven. Zo leren de mensen de charme van het dorp kennen en krijgen ze een indruk van de identiteit van het dorp op Ameland. Langs de route staan her en der informatieborden waar men wat meer over de betreffende historische locatie te weten kan komen. Tevens bestaat de mogelijkheid om extra informatie op te vragen door met je mobiel een foto van een QR-code te maken. Zo kan men op de plek zelf beter een beeld creëren hoe het vroeger ongeveer geweest moet zijn. Er is goed over het publiek nagedacht want de route Rondje Ballum is namelijk in zowel Nederlands als Duits beschreven. Na de route is men een stuk bekender met de Ballumer historie en kijk je als het ware anders tegen sommige panden aan. Deze route is in de bussen van Arriva en bij het VVV te verkrijgen. Overigens staat de route ook online op de website Amelandportal.

Voorkant Rondje Ballum

 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Meer Amelander Historie:

Steun onze stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' en duik in de geschiedenis van Ameland

Sinds 1957 zet stichting 'De Ouwe Pôlle' zich in voor het behoud van het Amelander erfgoed en stimuleren we onderzoek en publicaties over de cultuurhistorie. Onze stichting bezit drie musea en geeft drie keer per jaar 'De Pôllepraat' uit boordevol verhalen over Ameland. In de winter organiseren we lezingen over Ameland voor onze donateurs. Steun onze stichting en musea en ontvang vanaf 12,50 euro het donateursblad 'De Pôllepraat' bij u thuis! 

>>>> Klik hier om donateur te worden. Met uw steun bewaren we het verleden voor de toekomst! <<<<

Ontvang de digitale Amelander Historie Krant

✔Iedere maand onze verhalen, foto's en boeken per mail ✔ Na bevestiging ontvangt u een e-book over Ameland ✔Afmelden kan altijd en is eenvoudig ✔Het is 100% gratis en u zit nergens aan vast ✔ Ruim 2.000 mensen gingen u voor!