Amelander Wolverwerking in het Landbouw- en Juttersmuseum “Swartwoude” van start

Op vrijdag 3 juni a.s. zal het Landbouw- en Juttersmuseum “Swartwoude” haar deuren weer openen voor publiek. Na een intensieve verbouwing van een half jaar heeft het museum een complete metamorfose ondergaan. Het gebouw is voorzien van Wolverwerkingsmachine in museum Swartwoude Buren Amelandeen nieuwe vloer met vloerverwarming, nieuwe installaties, zonnepanelen en een schilderbeurt. Maar nog belangrijker; het museum is een ambacht rijker! Middels een tiental wolmachines kunnen we de Amelander wol schoonmaken, wassen, kaarden en spinnen tot diverse producten.

De Jutterscollectie, welke voorheen in de betreffende ruimte en op het achter terrein werd tentoongesteld, is ontzameld en verplaatst naar de Juttersschuur en het buitenterrein. De oude boerderij is geschilderd en de boerenwagen gerestaureerd. Het buitenterrein zal de komende jaren qua bloemen weer een ambachtelijke uitstraling krijgen.

Daarnaast is er een nieuwe winkel ingericht waar biologische wolproducten te koop zijn. De Amelander wol is een prachtige toevoeging aan de “Amelander Musea” productlijn (oa. mosterd en meel van Molen “de Verwachting” en Koolzaadolie van “de Phenix”). Ook is het nu al mogelijk om gekaarde wol te kopen of een bestelling te plaatsen voor diegene die thuis willen spinnen.

Na de zomer zal de bovenverdieping worden ingericht voor toekomstige workshops en zal er een officiële opening plaatsvinden in samenhang met de Oliemolen de “Phenix” in Nes. Ook daar worden de exposities de komende periode afgerond.

Klik hier voor actuele informatie rondom museum Swartwoude in Buren>>>

 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>