Amelander Musea zetten met Collectieameland.nl de deuren open

NES - Collectieameland.nl is de naam van een nieuwe website die de Amelander Musea vandaag online hebben gezet. Met de nieuwe site willen de Amelander Musea nieuwe en vaste bezoekers van Ameland informeren over wat het eiland aan Ameland Collectieinteressants op het gebied van de (cultuur)historie heeft te bieden. Uitgangspunt is dat de informatie en de verhalen worden verteld aan de hand van foto's van objecten, waarvan er meer dan 800 op Collectie Ameland staan. 

De site focust op de collecties van de Amelander musea, maar zet de deur ook open voor andere zaken die de cultuurhistorie van het eiland raken. Daarmee wil Collectie Ameland het Cultuurportaal van Ameland worden. 

Onder de hoofdstuktitels Collecties, Exposities, Musea en Cultuurhistorie wordt aan de hand van collectiestukken, detailfoto's van kerkinterieurs en van kunst in de openbare ruimte dieper ingegaan op de geschiedenis van Ameland. Te zien is onder meer de oudste oorkonde die Amelander redders kregen voor heldhaftig optreden bij een redding van schipbreukelingen in 1824, nog voor de oprichting van de reddingmaatschappijen. 

Veel aandacht geeft de site aan beeldende kunst die in de vorige eeuw op Ameland is gemaakt. Op de site is een aantal filmpjes opgenomen. Op een ervan vertelt kunstenaar Jan Murk de Vries over de wandschilderingen die hij zestig eerder maakte in de hervormde kerk in Nes.

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>