Ameland schittert 1&2 september met muzikaal en theatraal talent

Muziek- en theaterroute De Hort Op en muziekvoorstelling Skiemer Wad 2018, het jaar waarin Leeuwarden (Fryslân) culturele hoofdstad van Europa is, is een bijzonder jaar voor muzikanten op Ameland. Verschillende muziekverenigingen vieren in 2018 een jubileum en willen in dit jaar muziek de verbindende taal laten zijn voor iedereen die muziek maakt op het eiland. Onder bezielende leiding van Baukje Fennema voor De Hort Op en Reinout Douma als muzikaal leider voor Skiemer Wad kregen deze plannen de afgelopen anderhalf jaar vorm. Op 1 en 2 september kan het eindresultaat beluisterd en bewonderd worden. Zaterdag 1 september van 10.00 tot 17.00 uur zijn er op meer dan 10 bijzondere Amelander locaties muzikale en theatrale presentaties te zien. Om 20.18 uur precies start in de Ballumerbocht – als het schemerdonker begint te worden aan het Wad – de muziekvoorstelling Skiemer Wad.  
Bijna 300 toneelspelers, zangers en musici  Alle Amelander muzikale, theatrale en zangtalenten hebben zich op 1 en 2 september verenigd om met elkaar een prachtig muziekprogramma te realiseren. Bijna 300 Amelander - 8% van de bevolking - muzikanten, zangers en toneelspelers doen aan het programma mee. Al vanaf het voorjaar van 2017 is er een start gemaakt met de voorbereidingen. Er doen zeker 7 koren, 3 theatergroepen, 5 muziekgezelschappen, vele bands en heel veel individuele muzikale talenten mee. Ook kinderen van de basisscholen hebben een lied ingestudeerd, dat zij tijdens Skiemer Wad ten gehore brengen. 
Wetterskip viert feest van dijkoplevering Op zaterdag 1 september werken Wetterskip Fryslân en Stichting De Hort Op samen om die dag de oplevering van de versterkte waddendijk te vieren. Zowel overdag als ’s avonds zijn 165 genodigden te gast op het eiland. Tijdens muziekvoorstelling Skiemer Wad  krijgt de dijkoplevering extra aandacht. Speciaal voor deze gelegenheid componeerde Reinout Douma, muzikaal leider van Skiemer Wad, de Ode aan de Dijk.  
Een bijzonder dagje uit met De Hort Op Alleen op zaterdag 1 september vinden er op meer dan 10 bijzondere Amelander locaties muzikale en theatrale presentaties plaats. Met een speciaal hiervoor uitgebracht programmaboekje kan de bezoeker op weg. Het programmaboekje is op te halen bij de VVV’s van Nes en Hollum en bij de Primera in Buren. Op de dag zelf rijden er vanaf Café Restaurant De Piraat - vlakbij de Veerhaven in Nes - gratis pendelbussen tussen de locaties. De kleine voorstellinkjes zijn meerdere keren per dag bij te wonen. Muziek- en theaterroute De Hort Op en muziekvoorstelling Skiemer Wad 2018, het jaar waarin Leeuwarden (Fryslân) culturele hoofdstad van Europa is, is een bijzonder jaar voor muzikanten op Ameland. Verschillende muziekverenigingen vieren in 2018 een jubileum en willen in dit jaar muziek de verbindende taal laten zijn voor iedereen die muziek maakt op het eiland. Onder bezielende leiding van Baukje Fennema voor De Hort Op en Reinout Douma als muzikaal leider voor Skiemer Wad kregen deze plannen de afgelopen anderhalf jaar vorm. Op 1 en 2 september kan het eindresultaat beluisterd en bewonderd worden. Zaterdag 1 september van 10.00 tot 17.00 uur zijn er op meer dan 10 bijzondere Amelander locaties muzikale en theatrale presentaties te zien. Om 20.18 uur precies start in de Ballumerbocht – als het schemerdonker begint te worden aan het Wad – de muziekvoorstelling Skiemer Wad.  

Muziek- en theaterroute De Hort Op en muziekvoorstelling Skiemer Wad 

2018, het jaar waarin Leeuwarden (Fryslân) culturele hoofdstad van Europa is, is een bijzonder jaar voor muzikanten op Skiemer WadAmeland. Verschillende muziekverenigingen vieren in 2018 een jubileum en willen in dit jaar muziek de verbindende taal laten zijn voor iedereen die muziek maakt op het eiland. Onder bezielende leiding van Baukje Fennema voor De Hort Op en Reinout Douma als muzikaal leider voor Skiemer Wad kregen deze plannen de afgelopen anderhalf jaar vorm. Op 1 en 2 september kan het eindresultaat beluisterd en bewonderd worden. Zaterdag 1 september van 10.00 tot 17.00 uur zijn er op meer dan 10 bijzondere Amelander locaties muzikale en theatrale presentaties te zien. Om 20.18 uur precies start in de Ballumerbocht – als het schemerdonker begint te worden aan het Wad – de muziekvoorstelling Skiemer Wad.  
 

Bijna 300 toneelspelers, zangers en musici  

Alle Amelander muzikale, theatrale en zangtalenten hebben zich op 1 en 2 september verenigd om met elkaar een prachtig muziekprogramma te realiseren. Bijna 300 Amelander - 8% van de bevolking - muzikanten, zangers en toneelspelers doen aan het programma mee. Al vanaf het voorjaar van 2017 is er een start gemaakt met de voorbereidingen. Er doen zeker 7 koren, 3 theatergroepen, 5 muziekgezelschappen, vele bands en heel veel individuele muzikale talenten mee. Ook kinderen van de basisscholen hebben een lied ingestudeerd, dat zij tijdens Skiemer Wad ten gehore brengen. 
 

Wetterskip viert feest van dijkoplevering 

Op zaterdag 1 september werken Wetterskip Fryslân en Stichting De Hort Op samen om die dag de oplevering van de versterkte waddendijk te vieren. Zowel overdag als ’s avonds zijn 165 genodigden te gast op het eiland. Tijdens muziekvoorstelling Skiemer Wad  krijgt de dijkoplevering extra aandacht. Speciaal voor deze gelegenheid componeerde Reinout Douma, muzikaal leider van Skiemer Wad, de Ode aan de Dijk.  
 

Een bijzonder dagje uit met De Hort Op 

Alleen op zaterdag 1 september vinden er op meer dan 10 bijzondere Amelander locaties muzikale en theatrale presentaties plaats. Met een speciaal hiervoor uitgebracht programmaboekje kan de bezoeker op weg. Het programmaboekje is op te halen bij de VVV’s van Nes en Hollum en bij de Primera in Buren. Op de dag zelf rijden er vanaf Café Restaurant De Piraat - vlakbij de Veerhaven in Nes - gratis pendelbussen tussen de locaties. De kleine voorstellinkjes zijn meerdere keren per dag bij te wonen. 

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau!