Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'

 
De Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' is opgericht op 4 november 1957. Het doel van de stichting is belangstelling te wekken voor zowel de geschiedenis als de huidige staat van het eiland. Dit doel tracht de stichting te bereiken, middels de exploitatie van drie musea (museum Sorgdrager, landbouw- en juttersmuseum Swartwoude en een bunkermuseum), het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten en het uitgeven van publicaties. 
 
Het bestuur van de stichting is uit de volgende personen samengesteld: A. de Hoop (voorzitter), J.M.J. van der Geest-Metz (secretaris), P.B. Schuringa, M. Bonthuis, S. Winia, G. Brouwer, J. van Dijk, G.C. van Tuinen en G. Molenaar. 
 
Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stichting Amelander Musea (STAM) waarvan de heer J.T. de Jong directeur is. De stichting verzendt drie keer per jaar haar orgaan 'Pôllepraat' (ISSN: 1384-4636) aan het adres van haar donateurs. 
 
De redactie van de Pôllepraat bestaat uit de personen mw. T. Borsch-de Boer en dhr. O. Straatsma. Het correspondentieadres van de redactie is: 
E. de Vriestraat 12
9161 CE Hollum
 
Donaties kunnen naar rekeningnr. (IBAN) NL57INGB0007333940, (BIC) INGBNL2A t.n.v. Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. De minimale bijdrage voor donateurs op Ameland is €12,-, in Nederland €18,- en voor donateurs in het buitenland €24,-. 
 
 

Bekijk het winterprogramma bestaande uit lezingen op Ameland voor 2018

Steun Stichting 'De Ouwe Pôlle': word donateur!

Vanaf €12,- per jaar steunt u de musea en de activiteiten van Stichting 'De Ouwe Pôlle'. Daarnaast ontvangt u drie keer per jaar ons orgaan 'De Pôllepraat' en heeft u gratis toegang tot onze musea.