Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'

 
De Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' is opgericht op 4 november 1957. Het doel van de stichting is belangstelling te wekken voor zowel de geschiedenis als de huidige staat van het eiland. Dit doel tracht de stichting te bereiken, middels de exploitatie van drie musea (museum Sorgdrager, landbouw- en juttersmuseum Swartwoude en een bunkermuseum), het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten en het uitgeven Pôllepraatvan publicaties. 
 
Het bestuur van de stichting is uit de volgende personen samengesteld: A. de Hoop (voorzitter), J.M.J. van der Geest-Metz (secretaris), M. Bonthuis, S. Winia, J. van Dijk, G.C. van Tuinen, G. Molenaar en J.S. Roep. 
 
Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland' maakt deel uit van het samenwerkingsverband Stichting Amelander Musea (STAM) waarvan de heer J.T. de Jong directeur is. De stichting verzendt drie keer per jaar haar orgaan 'Pôllepraat' (ISSN: 1384-4636) aan het adres van haar donateurs. 
 
De redactie van de Pôllepraat bestaat uit de personen mw. T. Borsch-de Boer en dhr. O. Straatsma. Het correspondentieadres van de redactie is: 
E. de Vriestraat 12
9161 CE Hollum
 
Donaties kunnen naar rekeningnr. (IBAN) NL57INGB0007333940, (BIC) INGBNL2A t.n.v. Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. De minimale bijdrage voor donateurs op Ameland is €12,-, in Nederland €18,- en voor donateurs in het buitenland €24,-. Op dit moment heeft de stichting 540 donateurs. Steun ons ook bij het behoud van het Amelander erfgoed: word donateur!
 
N.B. Stichting 'De Ouwe Pôlle' is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en valt daarmee onder de ANBI-verklaring van Stichting Amelander Musea (STAM). Dankzij deze status kunt u altijd een ruim van de belasting aftrekbare gift doen. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
 

Bekijk het winterprogramma bestaande uit lezingen op Ameland voor 2018

Word donateur!

Vanaf €12,- per jaar (Nederland € 18,00 en Buitenland € 24,00 ivm portokosten) steunt u de musea en de activiteiten van Stichting 'De Ouwe Pôlle'. Daarnaast ontvangt u drie keer per jaar ons orgaan 'De Pôllepraat' en heeft u gratis toegang tot onze musea.

Schenkingsformulier Stichting 'De Ouwe Pôlle'

Heeft u een voorwerp die u aan onze stichting wilt schenken? Bijvoorbeeld voor één van onze musea. Dit kunt u in bruikleen doen of gewoon schenken. Vul het onderstaand formulier in. Een medewerker van Stichting Amelander Musea zal contact met u opnemen.

Gratis AH-krant

Meld u aan voor de digitale Amelander Historie-krant. Het is gratis, goed voor het milieu en u ontvangt een e-book cadeau! Afmelden kan altijd.

 

Doneer aan stichting De Ouwe Pôlle

 Banner Waddenpost

 Banner Waddenpost