Platform Amelander Historie heeft een redactie

De afgelopen weken is er een redactie voor het platform Amelander Historie gevormd. Met de komst van de redactie hoopt dit platform efficiënter te kunnen werken en verder te kunnen groeien. Dit betekent concreet dat we meer over de Amelander geschiedenis en genealogie zullen publiceren in de vorm van artikelen en e-books. Er zijn nog legio onderwerpen uit de Amelander geschiedenis waarover we graag willen schrijven. Zo wordt er gewerkt aan artikelen over de Franse bezetting van Ameland (1795-1813), de beurtdienst van familie Bruin en een overzicht van Amelander walvisvaarders. Ook zijn we door tijdgebrek niet aan het publiceren van het e-book 'Buren in kadastraal perspectief' toegekomen. En zo zijn er meer onderwerpen waarover we graag willen publiceren. En daarbij hebben wij uw hulp nodig!

 

Logo Platform Amelander Historie

De redactie bestaat uit twaalf leden: Douwe de Boer, Meinte Bonthuis, Thijs Gras, Joke Mosterman, Jan van der Heide, Jikke Klaassen, Koos Molenaar, Asing Walthaus, Ria Evers-Dokter, René Stender, Rik Bulder en Jacob Roep. Een brede redactie bestaande uit redacteurs met verschillende interesses, kennis en ervaring. Dankzij de grootte van de redactie kan er flexibel gewerkt worden. De redacteurs zullen kopij aanleveren en redigeren. Daarnaast kunnen ze zelf ook artikelen schrijven. De hoofdredacteurs zullen de artikelen opmaken en op de website publiceren. Naast deze website zal een aantal redacteurs ook de dochterwebsites van dit platform onderhouden: het forum, de beeldbank en genealogische database. Uiteindelijk hopen we met deze redactie regelmatiger over de Amelander geschiedenis te publiceren, zowel in woord als in beeld, om het Amelander verleden te laten herleven.

 

Het platform Amelander Historie is van uw verhalen afhankelijk. Dus heeft u een verhaal over uw familie, voorouders of over een periode uit de Amelander geschiedenis? Schroom niet: stuur uw verhaal naar info@amelanderhistorie.nl We publiceren uw verhaal graag op dit platform. De redactie geeft u graag tips waar u informatie kunt vinden of hoe u uw verhaal kunt vormgeven. De redactie is er voor u! Deel uw herinneringen uit het verleden: foto's, verhalen, anekdotes, noem ze maar op. Alles wat bewaard moet blijven en u met andere Amelandliefhebbers wilt delen, publiceren we graag op dit platform!

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

NIEUW: Teken nu in op het boek 'Tegelkunst op Ameland' van Barbara Hofker-Esser

In de zomer van 2024 is er werk van Barbara Hofker - Esser in het Cultuur en Historischmuseum Sorgdrager op Ameland te zien.Intekenactie Tegelkunst op Ameland - Barbara Hofker Bij deze overzichtstentoonstelling van ruim 60 kunstwerken wordt dit boekje uitgegeven. 
Het is een naslagwerk met veel foto’s van prachtige Amelander tegelkunst, allemaal naar eigen ontwerp van Barbara Hofker. Joke Mosterman schreef de verhalen achter de tegels en plaatste Amelander tegeltableaus in een historische context.
 
Het boekje is nu al te bestellen voor een intekenprijs van 12,50 euro. In de museumwinkels is dit prachtige naslagwerk vanaf 28 maart verkrijgbaar voor 15,00 euro. 
 
64 + 4 pagina’s
Soft en glossy omslag
21 x 21 cm
 

<<< Doe mee aan de intekenactie: klik hier om in te tekenen! >>>

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>