Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Ameland met gouden erespeld

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Ameland ontvangt Jan Oud op woensdag 26 april een gouden erespeld uit handen van Roel Broer, waarnemend algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting. De uitreiking vindt plaats in aanwezigheid van burgemeester De Hoop van de gemeente Ameland.  

 

De heer Oud neemt na 34 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 1982 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Ameland en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Ameland liggen 2 Nederlandse oorlogsslachtoffers en 69 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Jan Oud wordt als consul opgevolgd door Hans Kuperus. 

 

Jan Oud krijgt gouden erespeld Oorlogsgravenstichting

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Ameland ontvangt Jan Oud op woensdag 26 april een gouden erespeld uit handen van Roel Broer, waarnemend algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Albert de Hoop benoemde zijn opvolger Hans Kuperus.

 

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

 

Over de Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld. 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.                 dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente  Ameland ontvangt Jan Oud op woensdag 26 april een gouden erespeld uit handen van  Roel Broer, waarnemend algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting. De uitreiking  vindt plaats in aanwezigheid van burgemeester De Hoop van de gemeente Ameland.   De heer Oud neemt na 34 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 1982 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Ameland  en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Ameland liggen 2 Nederlandse oorlogsslachtoffers en  69 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Jan Oud wordt als consul opgevolgd door  Hans Kuperus.  
In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.     Over de Oorlogsgravenstichting  De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.     In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.     Over de Oorlogsgravenstichting  De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.     

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 
 

Ontdek alles over Stichting De Ouwe Pôlle

NIEUW: Teken nu in op het boek 'Tegelkunst op Ameland' van Barbara Hofker-Esser

In de zomer van 2024 is er werk van Barbara Hofker - Esser in het Cultuur en Historischmuseum Sorgdrager op Ameland te zien.Intekenactie Tegelkunst op Ameland - Barbara Hofker Bij deze overzichtstentoonstelling van ruim 60 kunstwerken wordt dit boekje uitgegeven. 
Het is een naslagwerk met veel foto’s van prachtige Amelander tegelkunst, allemaal naar eigen ontwerp van Barbara Hofker. Joke Mosterman schreef de verhalen achter de tegels en plaatste Amelander tegeltableaus in een historische context.
 
Het boekje is nu al te bestellen voor een intekenprijs van 12,50 euro. In de museumwinkels is dit prachtige naslagwerk vanaf 28 maart verkrijgbaar voor 15,00 euro. 
 
64 + 4 pagina’s
Soft en glossy omslag
21 x 21 cm
 

<<< Doe mee aan de intekenactie: klik hier om in te tekenen! >>>

Word vriend van Stichting De Ouwe Pôlle en mis niets meer van de Amelander cultuur!

Word vriend van Stichting 'De Ouwe Pôlle Ameland'. Daarmee steunt u het behoud van het cultuurhistorisch erfgoed op Ameland.

  • Ontvang drie keer per jaar onze magazine Pôllepraat vol verhalen over de Amelander cultuur en geschiedenis
  • Steun onze musea op Ameland: museum Sorgdrager, museum Swartwoude, het bunkermuseum en de cultuurkerk in Nes
  • Met uw bijdrage organiseren wij ieder winter een programma bestaande uit lezingen waaraan u kunt deelnemen
  • Onze stichting heeft een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling)

<<< Meld je aan als vriend van de Ouwe Pôlle >>>