Nieuwbouw RK-kerk Ameland van start

14-09-2015 13:00

Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft een machtiging verleend aan de St. Clemensparochie van Ameland voor de herbouw van de kerk.

 

Na de brand op 5 februari 2013, die het kerkgebouw nagenoeg helemaal verwoestte, is het parochiebestuur onder leiding van de heer Jongsma van de Stichting Behoud Kerkelijke Gebouwen Friesland in overleg met Donatus Verzekering en andere betrokkenen aan de slag gegaan met de plannen voor herbouw. Dat bleek een zeer intensief proces waaraan door alle betrokken hard en met volle inzet is gewerkt. Het resultaat is dat nu begonnen kan worden met de herbouw van de kerk.

 

Met de totale bouw is een bedrag gemoeid van ruim 3,2 miljoen euro. Het project zal worden uitgevoerd door Friso Bouw.

 

De herbouw van de St. Clemenskerk is een unieke gebeurtenis. Daarom zal er in november een bisdombrede collecte worden gehouden waarvan de opbrengt ten goede komt aan de herbouw. Ook uw bijdrage is nog steeds van harte welkom op rekeningnummer IBAN NL 07 RABO 01018 457 58 (BIC RABONL2U) t.n.v. Herstel Sint Clemenskerk.

 

Bron: RTV NO-Friesland

<<< TIP: schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief >>>

VRIENDEN WORDEN

Word vriend van Amelander Historie! U ontvangt iedere maand onze historiekrant en krijgt een gratis e-book cadeau! 
 
 

Onderwerp: Nieuwbouw RK-kerk Ameland van start

geld voor herbouw kerk

Datum: 14-09-2015 | Door: Ciska

Goedenavond,

Misschien een tip om geld in te zamelen voor de herbouw van de kerk. Hier in Groet, houden ze in Juli en Augustus elke maandagavond een braderie. Hier worden oa kleding, boeken en curiosa verkocht. Ook worden er pannenkoeken gebakken en verkocht en de opbrengst is voor het onderhoud van de kerken in Schoorl en Groet. Dit alles gaat samen met wat commerciële kramen en is echt heel gezellig. Als jullie het interesseert, zouden jullie volgend jaar eens kunnen kijken of misschien eens contact opnemen met de protestantse kerk hierover.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben en dat de kerk weer mooi herbouwd kan worden. Succes

Mvg, Ciska van Annie van Pietje van Dore sip

Re:geld voor herbouw kerk

Datum: 14-09-2015 | Door: Ciska

De smiley die ik plaatste achter de hele reeks namen is helaas niet geplaatst.

Nieuw bericht